A szép bőr nem egyszerűen a jó DNS kérdése, hiszen mindennapi szokásaink szorosan összekapcsolhatók azzal, hogy mit látunk a tükörben. Nagyon sokféle véleményt találhatunk az interneten a szépségápolási termékekkel, módszerekkel kapcsolatban. A hidratálástól kezdve egészen az UV sugárzás elleni védelemig széles a repertoár. A bőr ápolása azonban teljesen személyre szóló, hiszen mindannyiunk bőre más és más.

Minden bőrápolás 3 lépésből áll: arctisztítás, tonizálás és hidratálás, azaz az arcmosás után jöhet a bőr kiegyensúlyozása majd a hidratálása és puhítása. A bőrápolási rutin célja, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki bőrünkből, illetve célzottan kezeljük azokat a területeket, amelyek ezt megkívánják. A szépségápolási rutinok közben lehetőséget kapunk arra, hogy közelebbről is megismerkedjünk bőrünkkel. A kor előrehaladtával a bőröd igényei megváltoznak és így a termékek is, amelyeket használnod kell. A bőrápolási termékek mögött számtalan tudományos felfedezés áll és még mind a mai napig nem mondhatjuk azt, hogy azonnali megoldást kínálnak. A változásokért általában 6-8 héten át kell használni a készítményeket, hogy bármilyen változást vegyünk észre bőrünkön.

A legfontosabb az arctisztítás, hiszen bőrünk minden nap kapcsolatba kerül a szennyeződéssekkel és ezeket kíméletesen el kell távolítani. Naponta két alkalommal reggel és este is tisztítsuk meg a bőrünket. Ezzel a lépéssel elkerülhetők lesznek az eltömődött pórusok, az arc fakósága és a pattanások. A tonerek híg folyadékok, amelyek extra tápanyagot juttatnak a bőrbe, így a kezelés további részeiben használatos termékek sokkal könnyebben bejutnak a bőrbe, azaz könnyebben felszívódnak. Az utolsó lépés a hidratálás. Ezek a készítmények segítenek abban, hogy a bőrünk vízvesztesége minimális legyen. A hidratálást az év minden napján végezzük el, hiszen így bőrünk sokkal kevésbé fog megöregedni. A hidratáló krémet a bőrtípusodnak megfelelően kell kiválasztani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük