Aki teheti, még az első őszi hideg nap előtt gondoskodik a téli fűtés előkészületeiről. Ellenőriztetjük a fűtésrendszert, beszerezzük a fűtőanyagot, alkalmanként lecseréljük a fűtőberendezést. A kandalló közkedvelt eszköz. Ha az otthon melegéről elmélkedünk, az első kép, amelyik megjelenik a szemünk előtt, egy nappali, ahol a kanapé körül szaladgálnak a gyermekek és a háttérben egy csodásan lobog a tűz. A legtöbb kandalló valóban rendelkezik üvegtérrel, így gyönyörködhetünk a lángok látványában.

Népszerű a kerámiából készült modell, ami széles méret-, forma- és teljesítménykínálatának köszönhetően, garantáltan illeszkedik majd az otthona stílusához! Az egyik legkorszerűbb fűtési elven alapszik. Az alsó szellőzőnyíláson bemegy a hideg levegő, a felső nyíláson pedig már a felfűtött levegő távozik. Ha hosszabb ideig tüzelünk, a kerámiából készült kandalló annyira felmelegszik, hogy a tüzelőanyag pótlásának befejezésével, még órákig tárolja a hőt és melegít.

Vízteres kandalló árak, beépítési költségek

Szintén sokak által választott típus a tűztér felett víztartállyal ellátott típus. A vízteres kandalló árak költségesebbek a többi alternatívánál, viszont nagyon hatékony, környezetkímélő darabok. Komfortosabb, mint a légfűtéses, mivel az egész ház egységes fűtését megoldja. A vízteres kandalló árak attól is függnek, milyen fűtésrendszerre csatlakoztatjuk és milyen funkciókra szeretnénk használni. A vízteres darabok ugyanis alkalmasak arra, hogy akár a meleg vizet is szolgáltassák a háztartásnak.

A munkadíjat, fűtésrendszerre történő csatlakozáshoz szükséges szerelvényeket, hőleadókat is szükséges figyelembe venni, ha vízteres kandalló árakat kalkulálunk, ezeket ugyanis a feltüntetett ár nem tartalmazza. Ez egy igen költséges beruházás, de nagyon gazdaságos, energiatakarékos és környezetbarát megoldás. Vásárlás előtt kérjünk személyre szabott ajánlatot a gyártótól vagy forgalmazótól! Alaprajz ismeretében, a segítségünkre lehetnek a szakemberek. Mindenképp tapasztalt munkaerőre bízzuk a beépítést, mert egy rosszul épített fűtésrendszer életveszélyes is lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük