A grillezés kétségtelenül az egyik legrégibb módja annak, ahogy az emberek a különféle ételeket elkészítik. A nyílt tűz alkalmazása a világon mindenhol ismert és elterjedt sütési módszer, amely napjainkban reneszánszát éli. Mindez köszönhető a modern kerti grill kialakításának és a ténynek, hogy az egyszerűen beszerezhető, telepíthető és persze kezelhető.
Manapság már nem igazán van olyan családi ház, ahonnan hiányzik ez a kedvelt konstrukció. Mostanság nagy sikernek örvend a mobil kerti grill is, de igazán kedvelt továbbá a megszokott, állandó, azaz fix helyen lévő típus. Sokan azért szeretik ezt annyira, mert sokkal többről van szó, mint egy ételkészítési megoldásról.

Ez már egy közösségi program, ahova csatlakozhatnak barátok, szomszédok, ismerősök, családtagok és sok mindenki más. Nincs is annál jobb, mint amikor a család vagy a barátok együtt sütögetnek és beszélgetnek a kertben. A jól megtervezett, az adott kerthez passzoló kerti grill állandó eleme lehet a terasznak és minden helynek, ahol az biztonságosan alkalmazható.
Létezik a kerti konyhába beépíthető változat is. Nagyobb társaságonak is tökéletes megoldást nyújt. Érdemes megtekinteni a Benkel shop felhozatalát, ahol a party kerti grill fajták többször szerepeltek már sörfesztiválokon, illetve street food eseményeken egyaránt. Igazán praktikusak a hordozható kialakításúak, amik a kerekeknek köszönhetően bárhol használhatók a kertben.

Nem mindegy, hogy milyen a kályhaajtó

A beépíthető kályhák minden eleme ellenálló és tartós kell legyen. Például szóba sem jöhet az a kályhaajtó, ami nem hőálló 800 Celsius-fokig. Népszerűek mostanság a nagyméretű, kerámiaüveges kivitelűek. A benkel.hu internetes boltban beszerezhetők a kerámiaüveges ajtók kerettel, levegőztetővel, hamuzóval és rostélyszerkezettel.
Kaphatók továbbá a zárt kályhaajtó modellek, amik öblítő levegős, környezetbarát égőtérrel is bírhatnak. Tökéletesen beválnak ezek a nyílászárók tűzterekhez, cserépkályhákhoz és kész kályhabetétekhez egyaránt. A boltban kapható kályhaajtó alapanyaga magas minőségű szürke vasöntvény. A hamuzórésszel rendelkező típusok elérhetők külső levegős kivitelben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük