Az épületek szerkezeti egységeit tekintve egyértelműen az alap és a tetőrész az, amik kiemelt szerepet képviselne. Természetesen a falazat és további részek sem elhanyagolhatóak, de amennyiben a fennemlített elemeknél valamilyen probléma lépne fel, akkor kihatnak azok a többi elemegységre.

Érdemes tehát komolyan odafigyelni a részletekre például a lapostető vízszigetelés esetén. Mag a födém esési szöge általában annak függvénye, hogy milyen éghajlaton található az épület. A mediterrán térségekben és a száraz égövben, ahol viszonylag kevés eső esik ott inkább gyakori a lapos formatípus. Ellenben a mérsékelt égövön és a hegyvidéki régiókban minél meredekebb lejtést adnak, hogy a hó könnyen lejöjjön a felületről és ne terhelje meg azt.

A lapostető vízszigetelés ugyanakkor nálunk is egyre komolyabb figyelmet érdemel, hiszen a nyugati, modern építési módszerek megjelenésével egyre több olyan épület születik meg, amelyik esetében már nem mehetünk el mellette figyelem nélkül. Általában a nagyobb panelházak, sokemeletes irodaépületek azok, amiknél a lapostető vízszigetelés megfelelő rétegrendje elengedhetetlen. Természetesen nem elég csak a professzionális alapanyagok használata, hiszen azok képtelenek ellátni a feladatukat, amennyiben elmarad a precíz kivitelezés.

A lapostető vízszigetelés ezért csakis hozzáértéssel valósulhat meg. Ha szeretnénk komolyan elmélyedni ezekben a folyamtokban, akkor a hun.sika.com weboldal jóvoltából olyan eljárásokat és kiváló alapanyagokat ismerhetünk meg, amikkel a lapostető vízszigetelés garantáltan eléri a célját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük