Modern idők járnak, amikor a legtöbb felmerülő problémára már létezik valamilyen hatékony megoldás. A plafon szigetelés többféle módszerrel érhető el. Miért van erre egyáltalán szükség? A régebbi ingatlanok esetében, szinte egyáltalán nem volt szokás ezzel foglalkozni. A padlás felől volt megoldva ez a kérdés általában olyan formában, hogy a gerendára fektetett deszkák tetejét 5-10-15 cm vastagon sárral borították.

Az életvitel nagyon sokat változott mostanában, aminek következtében a mindennapi élet jelentős része már nem a szabadban zajlik, hanem a belterekben. A plafon szigetelés ennek megfelelően kapott igazán komoly hangsúlyt, hiszen a magas energiaköltségen megtermelt meleget muszáj megtartani.

A plafon szigetelés során használt alapanyagok

Szerencsés helyzetben a padlás felől bőven van hely, aminek hála a gerendák közét könnyedén ki lehet tölteni üvegvattával, illetve kőzetgyapottal. Ezen kívül gyakran használnak még speciális purhabot erre a célra. A problémásabb eset, amikor a plafon szigetelés csak a szoba felől végezhető el. Ekkor a nagy belmagassággal rendelkező épületeknél, az említett megoldások ugyanúgy szóba jöhetnek az állmennyezet beiktatásával.

Ha erre nincs mód, akkor kerülnek előtérbe az olyan termékek, amilyenek a Halltex Hovi, Imheimiwa panelek. A sok bosszúságot okozó hőhidak kialakulásának elkerülése érdekében, minden esetben megéri profi szakemberre bízni a feladatot, aki tudja, hogy adott környezetben milyen szerkezeti megoldást érdemes alkalmazni, valamint annak mekkora hatásfoka lesz. Gyakran már minimális beavatkozással el lehet érni azt a vágyott célt, aminek hála a megtakarítás gyorsan érezhetővé válik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük