A kerti esőztető rendszerek kiépítését nagyon alapos és komplex tervezési szakasz előzi meg. Az öntözőrendszer tervezés minden esetben teljesen egyedi vonásokat tartalmaz, mivel minden kertnek megvannak a sajátos paraméterei. Az összes felmerülő tényezőt szempontként kezel Kiss Balázs egyéni vállalkozó, aki már hosszú évek óta dolgozik azon, hogy egyre több kertben épülhessen ki egy hatékonyan funkcionáló és minőségi esőztető struktúra.

Az öntözőrendszer tervezés folyamata velünk közösen zajlik, ez pedig a szolgáltatás árát is befolyásolja, hiszen jelentősen kedvező feltételekkel indul a díjszabás – cserébe a fáradozásainkért. Az általunk felvázolt paraméterek szempontként szolgálnak, hogy a lehető legoptimálisabb vázlat készülhessen el, amire majd ráépülhet a precíz kivitelezés. Az öntözőrendszer tervezés természetesen semmiféle kötelezettséggel nem jár. Amennyiben megfelelőnek találjuk a végső árajánlatot, a megegyezést követően kezdődnek el csupán a munkálatok.

Öntözőrendszer telepítés lépésről lépésre

A kerti locsolórendszer kiépítése szakmai felkészültséget igényel, ugyanis a hozzáértés garantálja azt, hogy biztosan olyan végeredményt kapunk, amire számítottunk. Az öntözőrendszer telepítés az előzetes felmérés és tervezés, illetve a részletek lefixálása után azzal kezdődik, hogy a szakemberek bepakolják a helyszínre a szükséges gépeket, szerszámokat és alkatrészeket. Kiemelik az árkokat, illetve a gyeptéglákat abban az esetben, ha egy összefüggő gyeppel van dolguk.

Beágyazásra kerülnek a csövek, valamint felszerelésre a szórófejek, amit ezt követően rákötnek a vízforrásra. Az öntözőrendszer telepítés fontos eleme a szeleposztó összerakása, erre kerül rá a vízforrástól érkező víznyomócső, az öntözőrendszert pedig próba alá vetik, mielőtt betemetnék az árkokat. Amennyiben mindent rendben találtak, elérkezik az öntözőrendszer telepítés legvégső fázisa. Visszaállítják az eredeti talajt, beprogramozzák a vezérlőegységet és beállítják a különböző öntöző elemeket a megfelelő állásba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük