A tökéletes nyaralás megtervezése, és megszervezése korántsem nevezhető egyszerű feladatnak. Már maga az egész családnak megfelelő úticél megtalálása sem szokott könnyen és zökkenőmentesen menni, ám ezen túl is sok tényező befolyásolhatja, hogy hova is utazzunk el. Egész biztos sokak álma egy külföldi nyaralás, hiszen új helyeket, más kultúrákat tudunk közben felfedezni, ám anyagi szempontból ez nem mindenkinek jöhet össze. Szerencsére ilyenkor sem kell nagyon elkeseredni, hiszen egy belföldi pihenést is el lehet tölteni nem csak tartalmasan, de izgalmasan is. Hova érdemes nyaralást szervezni Magyarországon belül akkor, ha a család apraja- nagyjának kedvezni szeretnénk?

Az egyik legnépszerűbb tevekénység a jó időben kicsiknek és nagyoknak is a strandolás, így célszerű az olyan helyre szervezni a pihenésünket, ahol erre is lesz lehetőség. Igazán jó választás lehet a Balaton környéke! Miért? Mert abban az esteben is remek helyszín lesz, ha nem csak a víz mellett akarjuk eltölteni az időt, hanem egyéb programokon is részt szeretnénk venni. Nagyon sok gyönyörű látnivalót kínáló település található Magyarország legnagyobb állóvize mellett, jogos a kérdés, hogy melyik helyet válasszuk. Balatonfüredet sokan az „északi part fővárosaként” emlegetik. A Veszprém megyében lévő városka a Balaton part egyik legrégebbi üdülőhelyeként van számon tartva, ahol kimondottan sok vitorláskikötő van.

 

Szerencsére Balatonfüred nem csak akkor lehet remek választás, ha szeretjük a víz közelségét, de akkor is, ha a célunk a számukra új települések megismerése, és felfedezése, hiszen sok- sok érdekes és izgalmas látnivalót lehet itt, és a környékben is találni. Itt van rögtön a fiatal és idősebb generációnak is egyaránt sok új élményt biztosító Vitrolásmúzeum, ahol egy interaktív vitorláskiállítást lehet megtekinteni. A Tagore-sétány is sok turistát vonzó hely, így egy balatonfüredi kirándulás alkalmával nem szabad kihagyni a meglátgatását. A kirándulások és a túrázók szerelmeseinek remek program lehet a régészeti védelem alatt álló Lóczy-barlang felkeresése. Gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt tartalmas és élménydús napot kínálhat a Koloska-völgyi Vadaspark, ahol egész évben, időjárástól függetlenül meg lehet tekinteni az ország vadfajainak egy részét.

 

A fenti linken található szálláskereső oldalon könnyen és egyszerűen tud majd Balatonfüreden, vagy a környékén szállodát, esetleg panziót foglalni. Ehhez csak néhány adat megadása kell, és már látni is fogja a szabad helyek listáját. Van valamilyen extra elvárása a hellyel kapcsolatban, ahol megszállna? Náluk ez sem probléma, mindössze néhány kattintással beállíthatja a szűrőprogramjukat, így valóban csak azokat a helyeket fogja mutatni az oldal, ami az ön igényeinek maradéktalanul megfelel. Nem érdemes sokat várni a foglalással, hiszen a Balaton környékén különösen gyorsan fogynak el a legjobb időpontok és szállások!