A kender olaj egyre népszerűbb és ez nem véletlen ugyanis nehezen találni nála jobb természetes olajat. A gyulladáscsökkentő hatású zsírsavak mellett, antioxidáns polifenolokat, klorofillt, vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat tartalmaz. A gyógyhatásait többek között ezen összetevőinek köszönheti. A kender olaj bevehető szájon át, vagy használható a bőrre kenve, mindkét esetben jót tesz az egészségnek. A kender olaj ellenállóbbá teszi a bőrt a vírusos, bakteriális és gombás fertőzésekkel szemben, ezt a tápláló vitaminjainak és hidratáló tulajdonságainak köszönhetően teszi, és tökéletes a legtöbb bőrtípusra, anélkül hidratál, hogy eltömítené a pórusokat. Továbbá a faggyútermelését szabályozva, segíthet a zsíros bőr kiegyensúlyozásában, ugyanakkor ösztönzi az új bőrsejtek képződését a gamma-linolénsav erősen gyulladáscsökkentő hatása miatt. Az olaj hidratáló és nyugtató hatása mellett, öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik, segíthet csökkenteni a finom ráncokat.

A nagyon sok kender olaj tartalmú kozmetikai terméket állítanak elő. A kutatások azt is bizonyítják, hogy a kender olajban levő omega-3 és omega-6 zsírsavak hatékonyak lehetnek számos bőrbetegség kezelésében, beleértve a pattanás, az ekcéma és a pikkelysömör betegségeket. A kender olaj ugyanakkor védi az agy és a szív egészségét is, mégpedig zsírsavtartalmának köszönhetően, ami optimális az agy számára, mint azt tudjuk az agy rengeteg egészséges zsírt igényel a megfelelő működéshez. Az olaj más olyan egyéb vegyületekben is gazdag, amelyek mindegyike segítheti az agy védelmét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük