Mikor érdemes a hőszivattyús klímát választani? Teszik fel ezt a kérdést azok, akik ugye sok egyéb infóra is kíváncsiak. Idesorolható a hőszivattyús klíma ár, a várható teljesítmény, a karbantartási igény és az is, hogy mennyibe kerül a szerelés egy meghibásodás esetén. De kezdjük rögtön a legelején: mikor tanácsos ennek a telepítése?
Akkor biztosan nem fog csalódást okozni, amikor a gáz bevezetése túlságosan magas összeget jelentene. Abban az esetben is megéri, ha régi, elavult fűtési rendszer helyettesítésére, vagy meglévő fűtés kiegészítésére kell ez. Végezetül azok is nagyon jól járnak ezzel, akik nyitottak a zöldebb és tisztább megoldások felé.

Mik a hőszivattyús klíma ár befolyásoló tényezői? A szerkezet végső összegére nagymértékben kihat a fűtési és a hűtési teljesítmény. Milyen berendezést érdemes választani akkor, ha fontos az alacsony ár és a magas minőség? A Gree kínálatában szereplő, legnépszerűbb hőszivattyús klíma ár csoportok jellemzően a kb. 2,5 / 3,5 / 5,2 kW fűtési teljesítmény osztályokra értendők.
A beüzemelési költségre is gondolni kell, amire kihat a beltéri és kültéri egység közötti távolság. Bizonyos Gree hőszivattyús klíma típusokhoz opcionálisan igényelhetők olyan extrák, mint a vezetékes távirányító, központi vezérlés vagy távoli felügyelet.
Nem szabad továbbá azt sem elfelejteni, hogy a berendezés külseje is befolyásolja az árat. Például a márka kínálta U-Crown Silver és U-Crown Champagne modellek magasabb összegbe kerülnek. Nyilván ekkor örülni lehet a prémium színvonalú alapanyagoknak, a szebb formatervezésnek és az esztétikusabb megjelenésnek.

Klíma fűtésre? Mennyire éri meg ezt választani?

Egyre többen veszik fontolóra a klímaberendezéssel való fűtést. De valóban hatékonyan alkalmazható a klíma fűtésre? A mai modern berendezésekkel a kérdésre a válasz az egyértelmű igen. Az egyik legfontosabb tulajdonsága a rendszernek, hogy a kiépítés sokkal egyszerűbb és akár 30%-kal is olcsóbb, mint például a gázrendszer telepítése. A klíma fűtésre főleg lokális helyen biztosított és nagyon könnyű a kivitelezése. Úgy a kültéri egységek, mint a beltéri egységek könnyen telepíthetők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük