Gyógytornászból sok praktizál a Fővárosban, de gyakorta érezhetik úgy a páciensek, hogy megfelelően jó, tapasztalt gyógytornászt művészet találni. A gyógytornász kiválasztása elsősorban bizalmi kérdés, hiszen akit gerincbántalmak kínoznak, netán a tartáshibáját korrigálná, az nem kevesebbet kockáztat, mint a járóképességét.

Törést, sportsérülést vagy épp balesetet, műtétet követő rehabilitációhoz keresne hatékony és szakszerű segítséget? Mindezek kezelésére Budapesten ma már számos gyógytornász magánrendelő és egészségközpont közül választhatja ki az Önhöz legközelebb eső rendelőt, vagy a legszimpatikusabb szakembert.

Bár tény, hogy a könnyű megközelítési lehetőség vagy épp a személyes szimpátia sem elhanyagolható szempont, ha egy héten többször is meg kell látogatnia a gyógytornászt.

Azonban óvva intenénk attól mindenkit, hogy valóban csak a parkolási lehetőség, vagy a puszta külsőségek alapján döntsön, amikor a szaktudás, az évtizedes gyakorlat és a magas szintű ellátás sokkal lényegesebb, ha a mielőbbi gyógyulásáról, egészségéről van szó.

Ne kössön kompromisszumokat, ha az egészségéről van szó!

Szerencsére nem nehéz tapasztalt gyógytornászokat találni Budapesten (0630 505 0503; 1027, Vitéz u. 9.). Ám szakember és szakember kezelési árai között sokszor jelentős eltérés tapasztalható és sokan hajlamosak egyszerűen a várható költségek alapján, minden további megfontolás nélkül dönteni.

A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a legolcsóbb kezelések legtöbbször nem képesek teljeskörű vagy magas szintű ellátást nyújtani, illetőleg néhány téren kompromisszumkötéssel járnak.

Olyan kompromisszumokra gondolunk itt, mint például az előzetes online bejelentkezési lehetőség hiánya, az egyéni óralehetőségek és így a teljesen egyénre szabott kezelési mód és ütem hiánya, az elavult rendelői környezet, vagy épp az elavult, szegényes eszközpark.

Ezzel szemben persze nem mondhatjuk teljes bizonyossággal azt sem, hogy egy magas óradíj vagy egy ultra modern kezelési környezet garantálni fogja Önnek a jobb és szakszerűbb ellátást.

A legmegfelelőbb és legcélravezetőbb kezelést a sok éves gyakorlat és szakmai tudás garantálja

Pusztán annyit mondhatunk, hogy azok a gyógytornászok, akik nagyobb, akár több évtizedes gyakorlati tapasztalattal, folyamatos önképzéssel és egészségügyi, mozgásszervi rehabilitáció és gyógyítás területen szélesebb körű szaktudással rendelkeznek, várhatóan bármilyen mozgásszervi panaszról is legyen szó, hatékonyabban tudják segíteni Önt a teljes gyógyulásig.

Érdemes tehát elsődlegesen ezeket a szempontokat figyelembe véve döntenie, amikor budapesti gyógytornászt keres.

Amennyiben jelenlegi állapotából kifolyólag Ön nem járóképes, a gyógytornászkeresőben egészen biztosan talál olyan szakembert is, aki (akár OEP támogatásra történő elszámolás mellett) házhoz való kijárással segítheti elő állapotának mielőbbi javulását és gyógyulását.

Ebben az esetben azonban előbb szakorvosnak kell javasolnia a gyógytornát és erre a javaslatra a háziorvos fogja tudni kiírni az Önnek a szükséges gyógytorna kezelést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük