Milyen a jó melltartó? Nőként sokszor tesszük fel a kérdést. A jó melltartó az, amely nem hagy nyomot a testen. Egy felmérés alapján azonban elmondható, hogy a nők közel 80%-a nem megfelelő méretű melltartót hord, aminek rengetek egészségügyi problémája lehet. A melltartó méretek pontos meghatározása elengedhetetlen lépése a tökéletes darab kiválasztásának.

Legyünk tisztában mellünk méretével, ehhez pedig vásárlás előtt közvetlenül mérjük meg a hát körfogatát a mell alatt és a mell körfogatát is a mellcsúcson, a kettő közti különbségből tudjuk kiszámolni a kosárméretet. Ne felejtsük el azt sem, hogy hízás vagy fogyás esetén változik a méret, már 2-3 kilogramm súly különbség esetén is másként fog állni a melltartó.

A melltartó méretet azonban soha ne azon a napon határozzuk meg, amikor éppen menstruálunk, mivel ilyenkor megduzzadhatnak, feszesebbé válhatnak a keblek, így nem lehet kiválasztani a jó méretet. Ajánlott súlygyarapodás és fogyás esetén is a melltartó méretek meghatározása, hiszen ahogyan már említettük minden apró súly különbség befolyással lehet a mell méreteire. Amikor melltartót választunk érdemes arra is figyelni, hogy a különböző gyártók különböző méretezést használnak, így lehet ugyanaz a modell egyik gyártó esteében más számozást kap. A melltartó méretek pontos meghatározása azért is fontos, mert a nem megfelelő méretű melltartó viselése számtalan egészségügyi kockázattal jár együtt, a leggyakrabban a helytelen melltartó viselés nyak és hátfájást eredményezhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük