Az ünnepek gyakran csak úgy rohannak egymás után és alig kapunk észbe máris itt a következő, amire készülni kell. Megéri tehát minél előbb ráhangolódni ezekre, hogy biztosan ne maradjon le semmi a fontos listából. Lehet, hogy ajándékot nem kell külön vásárolnunk, de attól még a húsvéti ételek előkészítése sok fejtörést okozhat. Természetesen vannak, akik ezt egyszerűen úgy oldják meg, hogy minden évben ugyanazt a menüt tálalják és egy megszokásként végzik el a rutint. Persze megesik az is, hogy szeretnénk ezen egy kicsit változtatni, ezért most megpróbálkoznánk valami mással. A gondolatmenet jó, de pontosan miből lehet válogatni a húsvéti ételek esetében? Valójában a receptek száma jóformán meghatározhatatlan.

Ennek fényében csakis rajtunk múlik, mit választunk. Általában ilyenkor sonkából, tojásból készült húsvéti ételek kerülnek terítékre, de ez nincs kőbe vésve. Bátran lehetünk kísérletező hangulatban és igyekezhetünk, valami teljesen más tematikában gondolkodni. Kerülhet fókuszba a sajt, túró, egyéb húsalapanyag, amilyen például a csirke, kacsa, vagy a marha, esetleg a hal. Érdemes több fogásban gondolkodni. Egy könnyebb levest egy nehezebb pörkölt, sült kísérhet némi körettel. Természetesen a sornak itt még nem kell vége legyen hiszen a teljességet valamilyen sütemény tudja biztosítani. Ha nincs kedvünk szakácskönyveket lapozgatni, akkor irány bátran az internet, ahol is a receptneked.hu weboldalon kiváló leírásokat találunk. Itt garantáltan megleljük, amit keresünk és nem marad más hátra, mint a húsvéti ételek elkészítése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük