Az ásványok mindegyikének megvannak a maga jótékony hatásai a lélekre, testre egyaránt. Nem véletlen, hogy az ezekből készült ékszerek már a régi időkben is népszerűek voltak. Az érzékfeletti, megfoghatatlan szépsége mellett, az ametiszt hatása az ember mindennapi hangulatára és az egészségére is kiterjed. Az ókori görögök hitték, hogy józanító ez a kvarc, meggyőződésük volt, hogy amulettként viselve, gazdája jobban bírja majd az italt.

Itt érdekességként meg kell említeni, hogy a kor görög emberei akkoriban ametisztből készített serlegekből vagy azzal ékesített poharakból fogyasztották a bort a lakomák során. Napjainkban már az ametiszt hatása az ebből előállított szebbnél-szebb ékszerek viselése által érezhető. Ezoterikusok egybehangzó vélemények szerint, igen erős rezgéssel és kisugárzással rendelkezik ez az ásvány. Például egy ametiszt nyaklánc viselésével könnyebben nemet mondhatunk a mértéktelenség csábításának. Erre a középkorban úgy tekintettek, mint a szerelem szimbólumára. Éppen ezért, az 1500-1600-as években nagyon sok férfi ajándékozta meg szíve választottját kvarckristályból készített ékszerrel. Napjainkban is sokak szerint az ametiszt hatása több mindenre kiterjed, javítja a memóriát, segít a fókuszálásban, valamint elmélyíti a meditálást.

Nagyobb próbatétel előtt álló személyek ametiszt gyűrűt vagy nyakláncot viselnek, a stressz leküzdésének megtámogatásához. Úgy mondják még, hogy az ametiszt hatása képes elűzni a félelmet és a rossz gondolatokat, de álmatlanság leküzdésére is kiválóan alkalmas. Egyaránt óvja a szellemi és a testi egészséget, mert fejleszti a spiritualitást és erősíti az aurát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük