Otthununk egy olyan hely, ahova mindig jóleső érzés hazaérkezni egy fárasztó és sokszor stresszes munkanap után. Annak érdekében, hogy az itt töltött idő valóban alkalmas legyen a pihenésre, és a feltöltődésre is, tenni kell. Egy jól megválasztott falszín, a kényelmes bútorok, és néhány szép kiegészítő máris sokat tehet annak érdekében, hogy egy harmonikus és komfortos otthont teremthessünk. Sajnálatos módon azonban vannak olyan egyéb tételek is, melyek nagyban befolyásolják az ingatlanunkban töltött idő minőségét. Sok múlhat azon, hogy egyenletes hőmérséklet van-e egy téli időszakban odabent, ez pedig részben attól is függ, hogy milyen nyílászárókkal van ellátva a lakásunk, házunk.

Előbb- utóbb elérkezik az ideje annak, amikor régi ablakainkat ki kell cserélni, hiszen az idő, és az időjárás viszontagságai kellően megtudják viselni a nyílászárókat is. Akik épp most vannak túl, vagy esetleg előtte állnak, azok tudják, hogy az ingatlanunk tejes ablakcseréje esetén mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Vannak azonban olyan dolgok, amiken nem éri meg spórolni, hanem a minőséget kell előtérbe helyezni az ár helyett. Az ablakaink cseréje is egy ilyen tétel. Talán sokan bele sem gondolnak, de néhány jól hőszigetelő ablakkal akár még spórolni is tudunk hosszútávon, mivel így jelentősen letudjuk majd csökkenti az otthonunk hőleadási értékét, amivel energiát takaríthatunk meg. Egy fagyos, téli időszakban ezen nagyon sok múlhat.

Több dologtól is függ, hogy mennyire hatékony egy ablak hőszigetelési teljesítménye (forrás: veka.hu). Amennyiben most tervezik lecserélni régi ablakaikat, még a hideg beköszönte előtt, mindenképp látogassanak el a linkelt oldalra. Az itt található VEKA ablakprofilokra ilyen téren is lehet majd bátran támaszkodni, hiszen általuk optimális hőmérséklet lesz majd odabent mindig. Ennek eredményeképpen akár a korábbihoz képest még kevesebbet is kell majd fűteni. A hőszigetelés mellett még fontos azt is megemlíteni, hogy a VEKA nyílászárók hangszigetelés szempontjából is tökéletes választásnak fognak bizonyulni, és segítségükkel nem kell többet aggódniuk a külvilág zavaró zajai miatt.

Egy nyílászáró esetében az is fontos szokott lenni az ingatlan tulajdonosoknak, hogy biztonságos is legyen. A linkelt oldalon található műanyag nyílászárók tervezésével és árusításával foglalkozó szaküzem ablakai egy betörés esetén is nagyobb védelmet nyújtanak, mint átlagos tásaik, hála speciális vasalatuknak, és üvegjüknek. Mindent egybevetve látni lehet, hogy amennyiben a VEKA nyílászárókba fektet be az ember, azzal nem csak egy kényelmes és komfortos otthont nyerhet, de ingatlana értékét is növelni tudja majd hosszútávon. Nagyon is sok múlhat azon, hogy minél előbb régi nyílászárik cseréje mellett döntsenek, hiszen akár már a következő téli időszakban kitudják majd élvezni a jó hőszigetelésű ablakok előnyeit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük