A legtöbb kocsitulajdonos fején átfutott már az alufelnire való váltás gondolata. A legtöbbször az új Opel Corsa C felni megvételének és felszerelésének, majd használatának gondolatát tett is követi. Azonban nem szabad elhamarkodni a döntést. Nem csupán egy olyan tartozék ez, amelyik a kocsi külsejét változtatja meg. A rossz döntéssel bizony a tulajdonos sokat ronthat a verda viselkedésén.
Ezért is fontos pontosan tudni, hogy milyen igényei vannak annak, illetve melyik az ideális Opel Corsa C felni. Amikor az alufelni vásárlására kerül sor, rengetegen azzal érvelnek, hogy ezzel csökkenhet a rugózatlan tömeg. Pedig a legtöbb esetben nem figyelhető meg túl nagy változás.

A szép alufelni, peres abroncs együttes általában csak elenyésző mértékben könnyebb, mint a kevésbé esztétikus lemezfelni és ballonos gumi kombó, vagyis nem igazán figyelhető meg a a súlycsökkenés. Egy középkategóriás alumínium Opel Corsa C felni tehát a szépségről szól, nem pedig a tömeg csökkenéséről. Nagyon kevés a kivétel itt, és általában fájdalmasan drága könnyűfém keréktárcsát kell választani annak érdekében, hogy valóban megfigyelhető legyen az említett előny.
Fontos tehát a Opel Corsa C felni beszerzésekor szem előtt tartani azokat az adottságokat, amik valóban lényegesek. Gondolni kell itt a mérhető jellemzőkre. Mielőtt mérlegre kerülnének a kerekek, először azt kell kisütni, hogy egyáltalán milyen méretűre van szükség.

A Honda Civic alufelni legfőbb méretei

Minden keréktárcsának 5 lényeges mérete van. Sokakat megzavarja a tény, hogy az Honda Civic alufelni egyes méretei colban vannak megadva, mások pedig milliméterben. De igazából ez nem kell, hogy egy zavaró tényező legyen, hiszen, ha adott az összehasonlíthatóság, akkor egyszerű a helyzet.
Kétségtelen, hogy az egyik leglényegesebb méret, amiről mindenki beszél, a Honda Civic alufelni névleges átmérője. Van 15-ös, 17-es, és 19-es is. Ezeket a számokat colban szokás megadni, ami SI-mértékegységben 25,4 milliméterrel egyenértékű. Természetesen nem kell nekiállni méricskélni, hiszen bőven elég, ha a felnigyártók tisztában vannak azzal, hogy hol kell mérni mondjuk a 17 colt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük