Magyarországon is régóta elérhetők a modern automata locsolórendszerek. Egy ilyen jellegű öntöző Balatonalmádi környékén kétségtelenül leveszi a locsolás és kertápolás terhét a tulajdonos válláról. Mindezt úgy teszi, hogy közben az öntözés még hatékonyabb és profibb lesz, illetve a vízzel is takarékosan bánik, garantálva a minden téren kielégítő végeredményt.
De pontosan mire is képes az öntöző Balatonalmádi területén? Egy olyan rendszerről van szó, ami igazából egy roppant pontos műszer, ami a kertbe szinte észrevehetetlenül épül be. Az önműködő berendezés emberi felügyelet nélkül öntözi meg a növényeket a legoptimálisabb időpontokban.

Az utóbbi óriási előnye, hiszen a növényzet úgy és akkor kapja meg a szükséges vízmennyiséget, amikor arra a leginkább szükség van. Az öntöző Balatonalmádi városában mindig a kert adottságaihoz van igazítva, ezzel biztosítva a teljes hatékonyságot. Hogyan is működik a rendszer? Egy vízcső hálózatról van szó, ami a kert talajába nagyjából 25 cm mélységbe van leásva.
Mindig az öntözendő terület tulajdonságainak, illetve a rendelkezésre álló vízforrás hozamának megfelelően van felosztva zónákra. Nagyon sokféle lehet a vízforrás, így a vezetékes víz, egy kút, esővíztartály vagy akár tó vize is remekül helytáll. Szórófejek, csepegtetőcsövek, mikroszórók, valamint egyéb alkatrészek vannak felszerelve a vízcsőrendszerre, amelyek a talajfelszín alatt vagy felette helyezkednek el.

Kinek a feladata valójában az öntözőrendszer kivitelezés?

Sokan azt hiszik, hogy boldogulnak a locsolórendszer telepítésével egyedül is. Lehet, hogy ha kisebb a kert és nem komplikált a terv, akkor segítség nélkül is megoldható az öntözőrendszer kivitelezés. Abban az esetben azonban, amikor nagy területről van szó, sok öntözőzónáról és a zöld terület is tagolt, mindig érdemes egy szakértő mellett dönteni.
Ha valaki az ontozorendszeres.hu szakemberére bízza a projektet, akkor biztosra veheti, hogy a szaki mindent elvégez, A-tól Z-ig. A helyszíni felmérés, a tervezés és a kapcsolattartás is az ő feladata lesz. Sőt, az öntözőrendszer kivitelezés előtt az árajánlatot is elkészíti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük