A szakemberek nem győzik elégszer elmondani, hogy az akkumulátorokat és bizony a legkisebb elemeket is a kommunális hulladéktól elkülönítve, azaz szelektíven szükséges begyűjteni, majd ártalmatlanítani. Ebben az első lépés a használt akkumulátor leadás, amelynek a feladata a tulajdonosra hárul.
Roppant egyszerű a helyzet ekkor, ugyanis nincs más dolga az embernek, mint ellátogatni egy közeli MÉH telephelyre, ott átadni az eszközt a szakértőknek és felvenni az azért járó pénzt. Igeni, a használt akkumulátor leadás jövedelmező megoldás, hiszen mégiscsak olyan szerkezetről van szó, ami nem használható állapotában is értékes.

Fontos továbbá megjegyezni a tulajdonost illető anyagi előny mellett, hogy ez környezetvédő opció is. Világos, hogy semmiképp sem kerülhet a települési hulladékok gyűjtésére szolgáló lakossági gyűjtőedénybe. Az eszköz települési hulladékként nem ártalmatlanítható. Tehát két nagyon fontos okból is a használt akkumulátor leadás mellett kell dönteni.
Figyelmeztetik erre a tulajokat a terméken található jelölések, amik egyéb tájékoztató anyagokon is fel vannak tüntetve. A jelölés alatt esetlegesen megadott nehézfém vegyjele a meghatározott határétéket meghaladó nehézfém-tartalomra utalhat. Tisztában vannak a használt akkumulátor leadás fontosságával a Méhes Hulladék mesterei is, akik mindenkit arra szorgalmaznak, hogy ezt a lehetőséget válasszák.

Szintén megéri a réz kábel átvétel

A réz az egyik legnépszerűbb nemesfém a MÉH telepeken, ami érthető is, hiszen ez egyben a legértékesebb is. Egy pár kilogrammos réz kábel átvétel is több ezer forintos jövedelmet jelenthet annak, aki ezt behozza a telephelyre. De hogyan is történik az egész procedúra? Ugye a réz kábel átvétel csakis akkor történhet meg, ha a termékeket behozza az ember a telephelyre.
Ezt követően jöhet a mérlegelés, ami tipikusan az a lépése az egésznek, amiből a legtöbb bonyodalom származik. Pedig tudniuk kell a klienseknek, főleg, ha a Méhes Hulladékot választják, hogy a cég csakis hitelesített mérleget használ. A réz kábel átvétel során alkalmazott eszközöket államilag vizsgálják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük