A játékok világára gondolva legtöbben a számítógépes típusokra asszociálunk. Tény pedig, hogy a hagyományos fajták minden korábbinál szélesebb választékban megtalálhatóak a kínálatban. Mindenkinek megvannak a maga kedvencei, de nem elhanyagolható tény, hogy a legnépszerűbbek rendszerint ugyanazok. A legtöbb társasjáték boltban (mint például a Gémklubnál) továbbra is az egyik toplistás játék a Pandemic.

 

A játék legfontosabb jellemzője az, hogy kooperációs jellegű. Ez azt jelenti, hogy a versengés helyett együttműködésre sarkallja a játékosokat, hiszen csak így vihető sikeresen végig a küldetés. Ez pedig a Pandemic esetében nem más, mint a világ megmentése. Ugyan nem olyan Mission Impossible-féle módon, de a történet nagyon is hasonlít azokhoz a filmekhez és sorozatokhoz, amelyek sokak kedvencének számítanak napjainkban.

 

A játék során egy járványelhárító csapat tagjai lesztek, akik a világszerte tomboló, halálos kimenetelű vírus ellenszerét kutatják. A feladat komplex, és csak akkor érhető el a fertőzés megállítása és az ellenszer mindenhová eljuttatása, ha hatékonyan, ésszerűen és leginkább együtt tudjátok meghozni a szükséges döntéseket. Nem csak a vírussal, hanem az idővel is versenyt kell futni, így a játék izgalma garantált.

 

A hasonló kooperációs társasjátékok igen széles választékban megtalálhatóak, de ha biztosra akarsz menni, akkor a Pandemic-kel biztosan nem lőhetsz mellé. Az együttműködést megkövetelő játék arra is felhívja a figyelmet, hogy ez az életben is az egyetlen eredményre vezető módszer. A már nyolc éves kortól ajánlott játék kiválóan alkalmas arra, hogy már gyermekkorban felfedezzék az ebben rejlő erőt a kicsik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Pandemic a felnőttek számára is izgalmas perceket képes okozni, ezért az otthoni gyűjtemény elengedhetetlen darabja.

 

Az online kínálatban számos kiegészítő is elérhető már hozzá, így akár a bioterroristák bőrébe is belebújhatunk, vagy kisebb csapatokra osztva oldhatjuk meg a felmerülő feladatokat. Ne feledd, az online játékokon túl is van élet, így érdemes néha a személyes játék élményét megtapasztalni.  Gyermekként és felnőttként is egészen más átélni a közösségben töltött időt, ami hozzáad személyiségünkhöz, társas kapcsolatokat épít, és nem utolsó sorban az életben való problémamegoldáshoz is hozzásegíthet.