Az élet gyakran tele van kihívásokkal, amelyeknek muszáj jól megfelelni. Egyértelműen idesorolható a bojler bekötése, amit nemem szabad elkapkodni. Az ökölszabály egyértelműen az, hogy nem érdemes nekikezdeni megfelelő háttértudás nélkül. Az elektromos bojler esetében ugyanis sok olyan apróság van, aminek az eltévesztése komoly problémákat okozhat. Az a kisebb gond, ha zárlat keletkezik és csak a biztosíték kapcsol le. Ennél sokkal komolyabb problémát jelent, ha maga a készülék sérül vagy szerelés közben egy kóboráram okoz személyi sérülést. Természetesen ez elkerülhető a bekötést nem laikus végzi.

A bojler bekötése egyáltalán nem játék

Első lépésben el kell dönteni, hogy megszakítón keresztül vagy konnektorba történik a bojler bekötése. Ez pedig még csak egy a főbb lépések közül, ugyanis a vízoldali bekötés sem elhanyagolható tényező. Mivel itt a nedvesség és az elektromosság könnyedén találkozhat, a veszély egyértelműen magasabb szintre ugrik. Egyszerre kell érteni mindkét szakmához ennél az esetnél, tehát a bojler bekötése laikusoknak számos hibalehetőségét hordozhatja magában.

Bármilyen meglepő, az elektromos vízmelegítő még így is sokkal előnyösebb, biztonságosabb, mint esetenként a gázkazánok. Mindenképpen megtérülő befektetés. Gyakori, hogy a garancia csak akkor érvényes a készülékeknél, ha akkreditált szerelő végzi el a feladatot. Nem érdemes ezen spórolni, hiszen az a jobbik eset, ha a jótállás ugrik. Ez különálló szakma, ami megköveteli a kellő tapasztalatot, jó felszereltséget, hiszen mindig akadhatnak kisebb problémák, amelyek megoldást követelnek. Érdemes ezt szem előtt tartani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük